Latest Fashion Trends

Sunday, 19 June 2011

roti goreng salut telur

                                                              assalamualaikum =)

entah kenapa perot asyek lapar je....berat bdn x naik2 pun BMI pun x cukup lagi...tp x pe,aq bersyukur....hari ni da 2 kali aq mkn nasi lauk masak lemak cili ape (my fev)...plik rasa...dhto buat plak roti goreng salut telur...pg kelmarin da buat,mlm semalam pun da buat,hari ni buat lg...anda penah buat???nak thu x buat macam mana??mesti ramai yang da thu...xkre nk tunjuk gk hehehehe...*blush*


yes nama pun roti goreng salut TELUR wajib la guna telur kecuali kuih taik itik...xguna taik itik nama je kuih taik itik aq xpenah mkn kuih to jadi xthu sgt....ni kita cakap sal roti goreng salut telur bkn sal kuih taik itik....tgk gmbr kat atas ada 2 biji telur kan....aq guna 2 biji sebab nak guna 4 keping roti je...biasa 2 keping roti hny guna 1 biji telur..law letak 1 keping roti dgn 1 biji telur muak kot..!!
4 keping roti to bukan aq mkn sorg k..ofcoz la dgn my mom yg tercinta.....------>pecahkan telur kuntiti telur ikut pd berapa keping roti tu..dan .....

selepas letak sedikit garam dlm telur ni...mesti kacau telur ni dengan penuh semangat...


roti gardinea aq guna.....sebab ye berpatutan lembut dan yang paling penting sedap .......



kena salut roti ni bersama telur hingga jadi macam di atas...


letak roti dlm kuali dengan sedikit minyak sahaja...

 

yay da ciap...!!!!! 

tapi before makan wajib basuh pinggan dan kuali yang telah diguna menandakan kita seorang anak yang baik dan sopan santun hihihii


selamat mencuba....
thanks for reading this entry bye2.....














miss my baby much...

                                                                     assalamualaikum

aku semakin rajin meng up date blog....law org lalu tgk dari jauh mesti org kata aq rajin study sbb 24 jam menghadap laptop yang comel ni.....walhal??? *evil laugh*

see from the picture tat is our memory..sweet memory...mish him so much malunya ^^ ermmm @@
semalam baru je date ...tapi hari ni rindu membuak2 bagaikan x berjumpa 150 tahun lamanya (aku tipu jan pcye) tak lme lagi anniversary kami for the 1st time.....xsabarrr...
skunk bb tngah demam ciannya >< baby cepat sembuh mama xkan marah dh bb belasah ular dlm rumah ......
nanti nak date lg ......cepat sembuh dari demam ye....mish u soooomuch,,,,,

Saturday, 18 June 2011

selamat hari ayah..

                                                             assalamualaikum =)

ayah,bapa,daddy(not sugar daddy),bapak,pok,ayahanda semua tu same je maksudnya org yang membesarkan kita mendidik kita selain dari ibu kita.....ayah lah ketua keluarga....kekadang dengar berita ayah rogol anak,dengar cerita ayah mendera anak,pkul anak,atau ayah suki main judi o anything else la yg x baik....
bersyukur sgt2 ase Allah bg sy seorang ayah yg baik hati,sporting dan perfect...!!!! saya x dpt bayang hidup tanpa seorang ayah...sape nak ajar saya naik basikal??sape nak ajar sy tanam kucing mati?sape nak ajar saya membaca??sape nak ajar saya nak cari boyfren yang baik?sape nak dukung sy masuk dlm bilik mase sy tertido kat depan tv??sape nak amek sy kat sekolah??sape nak bayarkan yuran sekolah sy??sape yang nak bg semangat jika sy kna repeat paper??(xpenah lg kna repaet n xnk) so macam tu lah i cant imagine my life without father....good father....

my ayah..!!

hanya seorang lelaki itulah ayah saya

ayah sy seorang yg byk ckp mcm sy :)



wif my angah 

heheh love my ayah so much.....

thanks for reading this entry take care people bye2........





malam seribu kenangan episod 3

                                                              assalamualaikum =)

selepas berhempas pulas main main....sampai masanya makan malam bersama ....sy dan aini jd penyambut tetamu oleh kerana kami memiliki wajah yang cute hahahaha....makan malam bermula dlm pkul 9.oo (selepas isya') dihadiri oleh hj kamarudin bersama isteri dan puan shadida maceh sume...

sesuai dijadikan gambar hiasan di dinding rumah anda

aq mata mengantok..!!

no komen hoho



p/s:harap benda macam ni dapat dilakukan lagi....bia pom penat n duet hbs tp kenangan itu sgt berharga....

thank for reading this entry bye...

Friday, 17 June 2011

malam seribu kenangan episod 2

                                                                assalamualaikum =)

pelik enrty kali ni sebab ada episod....sebab nya gue ngak ad idea dong..!! ni nak sambung blik....hari ni da x letih sgt...cuma kaki je agak kerassss x bole jalan banyak sgt...jap lg nak kua jalan2 ngan syah....hehehe..law jalan lupa la kaki kita tngah saket hehe.....sweetnya..
jom2 sambung cte sal entry semalam.....tapi b4 sambung to nak cte ni tadi kita goreng roti salut telur....best wooooo.......
jom sambung cte....selepas sy dgn budak2 kelas sume2 tu main sukaneka..kita men air kat pantai yang indah disamping ada burung helang melebarkan sayapnya ...dengan bangganya dye bertebangan bebas di udara sambil menjeling ke arah kami yang x pandai terbang......


 
fiza ajar aku berenang dengan cara yang salah.

jue knp kua bgtu bangga dpt men air?

gambar ni sesuai dijadikan sebagai cover muka depan majalah mangga..!!

soe jiha jadi mangsa kami....

comot2.....


selepas aktiviti ni...pergi mnd n mkn,tp perut x rasa lapar hny mengantuk dan letih...tp apabila g mkn ...ciap tambah nasi lg..urmmm itulah aq..seorang yang mkn byk.

p/s:berjumpa di episod 3 plak...nak rehat jap..
thanks for reading this entry take care people. bye...



malam seribu kenangan episod 1

                                                                         assalamualaikum

ase bersyukur ke hadrat ilahi kerana diberi peluang untuk merasai saat2 macam ni......(mood cdey sbb letih gler2 sbb men sukan menang dapat no3..terer kan??)
time kaseh pd ayah dgn ibu sbb bg pergi ke TANJUNG CHAP BEACH RESORT bersama sama rakan sekelas...maceh jgk kat syah mucuk sbb byk tolong sy bli brg2 keperluan nk mkn mlm....
maceh kat rakan2 sekelas yg sudi bekerja sama menjayakan MALAM SERIBU KENGANGAN NI..dan x lupa pd HJ KAMARUDIN BERSAMA ISTERI (UMIE),PN SHADIDA,EN AZIZAN,CIK NIK,CIK WIRDA,CIK NOR DAN YG MEMPUNYAI ANAK LELALI YG CUTE PUAN WANI N FEMELI dan maceh pd TANJUNG CHAP BEACH RESORT sbb bg harga yg berpatutan pd kami..:)


dah hbes bab penghargaan.....kita g bab lain plop jom------------> sy dan rakan2 berkampung kat sni selama 2 hari 1 mlm....xjemu2 x ad rehat2..ada je aktiviti....smpai kat tanjung chap kira2 pkul 6 kot ...kot ok ...xthu pkul bpe tp ptg.....
ni jadual kat cna------> 15hb mlm lepas isya' ada buat bbq yg mmg meletop....sgt2 meletop.....mmg meriah gler....ni 1st time sy bt bbq k.....umo 20 thn bru ase pengalaman ni........my femeli x penah bt bbq kat umah or kat tmpt lain.....bz kot..!! dihadiri oleh lect dan ci yg sporting banget...jom tgk gmbr...





membuktikan aq bekerja kuat smpi buat muka macam tu


rajin btol dak tudung hjau to...tetapi shima dan rosmaizi menunjukan gigi mereka,

tiup2...bia jatuh air liur hahahahha

yummy..!!!!

knp gmbr ni x masuk paper sinar muka depan ek??

-------> 16hb pg 7.30 a.m puan shadida dtg untuk mengajar kami melakukan chikung...kna bt sebelum breakfes,mula2 bgtu k.liza (owner resort) breakfes nk pkul8.tp terlanjur bt chikung kitaorg bt smpi pkul9 a.m..penat tp pengalaman bes...

aq yg pki bju biru to...yg cute n comel to bangga x ekot arahan hahhaaha


dan selepas chikung.....pergi lah makan...dengan lahap sekali ....cian kat cacing dlm perot ni lewat mkn....:( selepas mkn rehat dlm 15 minit KOT dlm pkul 11 g kat pantai depan chalet bia pom hari panas tetap bersemangat nak main.....tp sy pki SPF to pun ambl opie punya heehehe....men sukaneka ni hbs dlm pkul 2 tepat...!! jom tgk gmbr...

mesti angkat lutut tanda kita seorg yg bersemngat...horayyy..!!!

pecah belon kat perot pengalaman pertama nih

aq mmg sesuai jd pelari pecut yg dianjurkan oleh tok penghulu kmpg.
dah la byk gler da gmbr......kita jpe plop di episod 2....

thanks for reading this entry...till then take care people..bye..!!!


Saturday, 4 June 2011

talking about GOUT.

                                                                assalamualaikum =)


agak mengejutkan jg bg sy dan kuage....ibu sy terkena serangan gout,keturunan kami x pernah ada yg terkena goul,walhal,1/4 pesakit gout dari keturunan yg ada gout jg...disebabkan my mom always ask me what the food dat she cant take..cepat2 ler buka nota n pubmed n medline....

ye la kita xpandai sendiri mesti rujuk jg kan...disebabkan ibu sy kena gout alang2 sy baca baik sy kongsi dgn semua yg sudi membaca...n mgkin ada jg yg mengalami keadaan mcm sy........jom kita selidik menyelidik sikit sal gout ni...

sebenarnya gout ni dlm bdn individu tu TERLEBIH PARAS ASID URIK,gout ni satu bentuk penyakit arthritis yg disebabkan oleh hyperuricemia....hyperuricemia adalah ciri-ciri utama gout dan pasti ada bagi penyakit gout walaupun aras asid urik yang tinggi tidak semestinya bererti seseorang itu akan mengidap penyakit gaut.normally,gout ni dihadapi oleh kaum lelaki mmg sejak dulu orang kata gout ni penyakit lelaki jarang shj menyerang wanita (kalau menyerang wanita pun biasa lepas monoposss)walaupun ini adalah penyakit lelaki,ibu sy termasuk dlm golongan JARANG2 tu.sbb jarang shj gout menyerang wanita.
gout agak mengejutkan jg rupanya kerana tiba2 (acute) dia menyerang ibu sy,tiba2 je bengkak lutut ibu sy,,,benda ni menyerang sendi2 je....Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari dan hanya hilang dengan pengambilan ubat.Ia adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik (iaitu bahan buangan yang terhasil daripada pemecahan purin (protein); berkumpul pada sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.
Pemendapan asid urik ini lama kelamaan akan menghasilkan hablur garam dan hablur inilah yang mencetuskan rasa sakit sendi. Ia juga dipanggil masalah bengkak sendi yang daripada tapak ibu jari kaki, menular ke sendi lain pada kaki dan tangan.
Menurut Perunding Pembedahan Ortopedik dan Trauma, Dr Robert Penafort, punca sebenar masalah metabolik masih belum diketahui bagaimanapun individu yang menghidap kencing manis, obesiti dan sakit buah pinggang juga berisiko mendapat 
gout.
Aras asid urik yang tinggi dikaitkan dengan usia, obesiti, type IV hyperlipidaemia, diabetes mellitus, ischaemic heart disease dan hypertension. Kadang kala, seseorang itu mewarisi kecacatan genetik dari keluarga mereka.

ANTARA FAKTOR RISIKO GOUT:

Jantina — Secara umumnya, lelaki lebih berisiko mendapat gout pada kadar 90 peratus kes yang dilaporkan.
·  Gaya hidup — Individu yang banyak minum minuman keras terutama bir dikatakan lebih berisiko mendapatgout.
·  Obesiti — Terutama bagi individu yang mempunyai berat badan lebih 66 kilogram daripada berat badan normal.
·  Penyakit, keadaan kesihatan dan ubat — Sesetengah penyakit seperti tekanan darah tinggi yang tidak dikawal, diabetes, hiperdislipidemia (paras lemak dan kolesterol yang tinggi) dan arteriosklerosis (penyempitan salur darah) juga boleh menyebabkan gout.
Individu yang menjalani pembedahan atau mendapat sakit tenat secara tiba-tiba dan terlantar lama juga boleh mengalami peningkatan asid urik dalam badannya. Malah, ubat mengawal tekanan darah dan kemoterapi juga dikenal pasti boleh meningkatkan paras asid urik dalam badan pesakit.
·  Genetik — Kajian mendapati satu daripada empat pesakit datang daripada keluarga yang ada masalah gout.
·  Umur — Biasanya gout menyerang pesakit tua tetapi kini banyak kes membabitkan pesakit berumur 30 hingga 50 tahun. Manakala bagi wanita, kebanyakan kes bermula selepas umur putus haid.

Bila sepatutnya mendapatkan rawatan? Kata Dr Penafort, apabila sendi berasa panas, bengkak dan sakit kerana jika tidak dirawat masalah ini akan bertambah buruk serta boleh menyebabkan kerosakan sendi.

Malah, individu yang mengalami masalah kencing manis, obesiti, anemia, pesakit buah pinggang atau pengambilan ubat yang mengganggu pengkumuhan asid urik turut berisiko mendapat 
gout. .

Menurut Dr Penafort, asid urik biasanya disingkirkan daripada badan melalui air kencing dan najis. Kegagalan badan mengeluarkan asid urik berlebihan akan menyebabkan ia mendak dan berkumpul sama ada di sendi, buah pinggang atau kulit.






tips mencari kasut...!!!

                                                                         assalamualaikum

saya nini...seorang yang membajet pro dlm memilih kasut yang sesuai hehehehe.....
xpun sebenarnya sy x pandai sgt bab2 memilih kasut ni...kasut raya pun ibu sy yang pilihkan utk sy oleh kerana ibu sy da terlalu penat menunggu sy membuat pilihan yang tepat...sebenarnya saya ada sedikit sgt ilmu yang ingin dikongsi bersama...ialah mulia kan amalan berkongsi ilmu yang ada.....JANGAN KEDEKUT ILMU K...SEBAB SEMUANYA DATANG DARI ALLAH..seperti kita semua thu kasut bertumit tgi ni boleh menjejaskan kesihatan tulang belakang,i guess semua org da thu hal ni....
tp sy ada tips lain taraaaa.....!!!!!

antaranya ialah:


1:Pereka kasut, Rozeeyadi Abdul Manan, berkata mereka kasut bukan hanya difokuskan terhadap keindahan rekaan serta mengikut gaya semasa tapi sebagai pereka, mereka juga tidak meminggirkan soal keselesaan kepada pemakai.so,pembeli mestilah membeli kasut ikut keselesaan...ingat,jgn beli kerana cntik shj...MERANA HIDUP k...ye la,sy ada pengalaman beli kasut agak cntik bertumit agak tgi,tp ble try tu sy rasa keras gler tapak kasut tu membt kan tapak kaki sy x selesa.tp sy beli jg kerana rupanya...pki dlm 2,3 hari jari2 sy KERASSS..dan akhirnya sy bli kasut ala2 croc tp yang x ori tettttt.....LEBIH SELESA DARI YANG CNTIK DAN MAHAL ITU.

2:“Bagaimanapun, penting bagi seorang pembeli mempunyai pengetahuan asas mengenai kasut untuk dijadikan panduan ketika membeli. Ada yang mengandaikan bertumit tinggi boleh membuatkan anda kelihatan seksi tapi elakkan memilih kasut terlalu tinggi kerana ia akan memberi kesan pada tumit kaki.itu Rozeeyadi abdul manan bgthu.....tp bg sy,sy lain cket dri dia,yla sbgai seoang perempuan mesti kehendak untuk membeli kasut bertumit tinggi itu ada dlm diri masing2 (aq guna ayat karangan),tapi sy xkan memakai nya untuk kegunaan harian tambah2 pula bimbang merosakkan tapak kasut disebabkan kolej sy yang agak xelok jalan raya nya huhu.

3:Jika anda tidak mahu tumit kaki anda pecah dan merekah, tumit kasut paling ideal adalah dua setengah inci hingga tiga inci dan mungkin ia dapat membantu mengekalkan kehalusan kulit kaki anda,tips yang paling berguna bg sy...hehhe harap bg korg jg.

4:jika korg nak guna kasut bertumit tinggi untuk kegunaan harian yla untuk kelihatan seksi,cantik,elegan....pastikan tidak menyarungnya lebih dari 6 jam,jadi sedialah sandal leper,selipar or kasut croc di dalam kereta...

5:sy ada sepasang kaki yang agak lebar,cantik kan hehehe......setiap kali cri kasut sy akan pastikan sy memilih kasut dengan bukaan yand lebar dihadapannya bru lah sesuai..dan begitu jg sebaliknya...law kaki x lebar jangan beli yang lebar XSESUAI.

6:skrg ni byk kan org pakai kasut yang byk tali....cantik jg,,tapi kna pandai sesuai ngan baju dan tempat yang kita pergi,xkan nak pergi ke masjid dengar ceramah agama pakai kasut byk tali kot,nak naik masjid kna buka kasut melmbatkan masa dahtu plak kan x pasal2 selipar hang dikebas,,,jangan xthu di masjid pun ada orang mencuri...so berhati3 lah dimana saja anda berada hehe...ye kita blik ke tajuk tadi soal kasut bertali mse nak membeli kasut bertali byk sampai ke peha tu (lebih2 lh) ye semasa nak beli ksut yang bertali pastikan jari jemari  korg tidak terkeluar terutama jari yang paling kecil.....kalau x hahahaa lucunya nampak..!!!

7:Jika korg ingin membeli kasut bertutup, beli satu saiz lebih besar daripada saiz yang selalu dipakai atau cuba berjalan dulu sebelum membeli. Kaedah ini sangat penting bagi korg2 yang mempunyai kaki yang lebar serta agak berisi (macam aku ni)kecuali jika kaki anda bersaiz biasa.

8:, tidak semua kasut sesuai dengan semua jenis kaki. Ada wanita yang mempunyai masalah gerbang kaki (arch) tinggi and korang  disarankan supaya tidak memakai kasut bertumit tinggi kerana ia akan memberi kesan pada tulang.so jgn degil..!!


                                                                                    TIPS BERGUNA UNTUK ANDA..

-Kasut sandal tumit tinggiIa boleh dipakai siang dan malam. Kegunaannya boleh dibezakan mengikut material yang digunakan. Satin, sutera atau material polos dikategorikan sebagai ‘evening shoes’, kulit dan PU untuk kegunaan harian.
-Kasut bertutup (court shoes)Ia biasanya lebih sesuai digayakan untuk ke pejabat. Selain kelihatan formal ia juga boleh menyerlahkan keyakinan pemakai.
-Peep-toeIa bersifat dua fungsi. Sesuai untuk ke pejabat dan boleh juga dikenakan ketika bersantai.
-Kasut tapak rata (flat)Kasut ini lebih sesuai untuk bersantai dan ia juga digemari remaja kerana memudahkan pergerakan selain sesuai dipadankan dengan pelbagai jenis baju.
-Ballerina, flat court shoesKasut jenis ini menyerlahkan keremajaan pemakai. Ia juga tidak terlalu menyerlah kerana rekaannya lebih ringkas dan sederhana.
-Kasut baji (wedge)Ia sesuai untuk dikenakan mereka yang banyak berjalan. Tidak sesuai untuk dipakai ketika menghadiri majlis formal. Ia juga selesa kerana mempunyai tumit penuh yang boleh menampung berat badan.
*Platform Mereka yang suka kasut bertumit tinggi digalakkan mencuba kasut jenis ini. Lapisan tambahan di bahagian hadapan kasut menjadikan ia lebih seimbang dengan ketinggian tumit kasut. Jadi risiko untuk tergelincir adalah kurang.Kasut baji untuk si badan gempal






pakai lah kasut kalau nak bergambar macam ni...




ok take care semua orng thank for reading this entry...bye.



bercakap tentang perasaan

                                                                       assalamualaikum =)



tentang perasaan...ye,semua manusia ada perasaan termasuk saya...perasaan takut,gembira,sedih,malu......ooohh MALU....arini saya nak ckp sal malu....malu ni bg sy penting jg...law x mcm2 terjadi nanti....tp kna la malu bertempat....kan??

ehem2(baiki suara)

sy ni seorang student farmasi yang baik....cute plak tu,tinggal kat asrama.....pernah x kalian tgl di asrama??saya first time tgl di asrama....ye,mesti la asrama perempuan,xkan la asrama lelaki,perkara yang plg memalukan bg sy ialah...apabila sang gadis2 yang cute2 kat hostel tidak mengepam hasil kumbahan mereka ouh geli3....XMALU KE POMPUAN BT PERANGAI GTU...??? omg,klau la bf mereka thu ,mereka perangai mcm ni apakah akan terjadi??frust asenya ada gf mcm to taik sendiri pun x reti nk pump,nt kawen nk jg anak mcm ne kan?? bila kita ni da terdesak nk yakk masuk2 tandas tgk2 ada feces manusia x brtgjwb brterapungan,dgn hati yang xrela kita la yg tpksa pump hasil kumbahan mereka.....what the luck..!!
pikirla,,,,,org lain pom nak yakk jgk jan disebabkan hang punya sisa kumbahan mmbtkan org len nk yakk pun hilang mood..jangan sia2kan muka anda yang cun to...jagalah maruah diri walaupun di tandas...wah sebut MARUAH sensitif btol ayt tu...wkakaka...

perasaan yang lain seperti marah mesti semua antara kita pernah n selalu sgt rasa marah...ehh jgn nk tipu la kta x...hehehe...boleh dikatakan hari2 sy rasa perasaan ni...yla tgl diasrama ada sj bnd yang kita x puas hati....kalau rumah kita xpe la kita nak nt ape pun kan?? saya ni jenis x bole tdow dlm cerah gler...but kat asrama lampu atas muka je...disebabkan saya berada di katil atas...sebelum tdow mesti saket hati..xbole tdow gelap disebabkan TAKOT HANTU law alasan jd sesak nafas x pe jgk...ni alasan mcm xthu la nk kta smpai menyusahkan org lain.....inc me...!!!! kalau keluar blik larut mlm x reti takot plak....macam ****

dah la xnak dah rasa marah2 ni.....jom lah layan lagu ni.....





thanks for reading this entry bye...=)

Thursday, 2 June 2011

i-------city

                                                                     assalamualaikum.....

pernah anda pergi ke ICT??mesti pernah kan...ye,satu tmpt yg agak menarik...sy berpeluang prgi pun kerana sy ad bt demo ubt kat putrajaya.....so,ni la kesempatannya hehhheee......kami prg dlm pkul 11.40 pm ....

 muka keletihan.....


k.zima dipaksa memakai tanduk setan tu hahha


wat gaya hbis cute dh tp x menjadi huhu

penyanyi nasyid berlatih berjalan c.nik penyanyi nya

melakukan aksi macam ni depan public supaya kelihatan ramah


nak thu x kami ni berjalan tanpa puan shadida kan??? hhahahaha puan tdow dlm van sbb penat kerana sblm kami ke i-city kami ke KLCC hehehehe......agak penat seharian berjalan...xpe bjln punya pasal kita sanggup...

sory,opie xbersedia kerana cuba mengelak tahi cicak dari jatuh ke atasnya

membuat muka paling comel...

yap ni semua puan shadida yg belanja tq puan hehhe lain kali belanja lg


bergmbr slps WINDOW SHOPPING kat i setan


walaupun penat kami gembira...(ayat ni pnh digunakan mse bt karangan sekolah rendah dulu)


p/s : ase nak amek gmbr dengan harimau...but when eh???


ok lah bye2.....


thanks for reading thus entry....










jangan lafazkan

                                                                      assalamualaikum...


jangan lafazkan???jangan lafazkan ape?? sebenarnya xada lah lafazkan pape pun....cuma sy teramat teruja n suka mendengar lagu jangan lafazkan dari KRU (acceli sy minat yusri kru hahha malu^^) tutup muka jap,,,,
sal lagu ni...mmg sy da minat lama k....ada lg x yang minat lgu ni sme macam saya???

emm disebabkan mse skunk ni dah mlm.....jadi malas asenya nak taip panjang2 entry ni.....takot melalot je ...ye la apbila mata dah mengantuk otak pom jadi xbetul heheheh...ni pom da byk spelling error yang tlh di baiki hehe...malu banget ouh..!!! k lah jom dengar lagu ni sme2 b4 tdow...




thanks for reading this entry...take care people bye..!!!!

i hate that...!!!!

                                                                    assalamuailaikum.


dalam hidup kita mesti ada je benda yang kita x suke n benci....da lumrah kot....termasuk sy byk gler bnd n perkara yg x disukai n sy benci......

perkara yang saya benci seperti:

      1:waiting..!!!! awk semua suka menunggu??? saya bukan rossa lah saya x ske menunggu k...x kira ...waiting mse kol,tgu org ke...tgu ape ke....the truly is i cant..!!!but kat kolej everyday i MUST wait 4 a bus nk hntar blik kat ostel...membuat sy rasa stress nk mampos ...!! (soe terkasar emo2 sabarrrr)
saya plg xske menunggu.....ni senarai plg atas ..
     

      2:ditunggu...ouh ni satu.....saya x ske org tggu sy....k law awk nk prg dlu awk prg jan desak sy soh cepat2 k.....saya xsesat lah...!!tp sy akan bt kerja secepat mgkin biar sy ciap dlu ....hehhe itulah tabiat sy.cute kan???hehehe
    
     3:saket perot...yeah to u h.pylori boleh x berambus dari badan ni....xske a hang ada...law nk thu benda ni boleh sebabkan gastrik .....selalu je kna serangan gastrik....cuba bygkan b4 nk tdow kena gastrik OMG....hate that ...!!!!! so much lah.ubat dh la x cdap..huh...imagine law time akad nikah kena gastrik...ohhh no....!!! (gedik pulak cakap sal nikah)

   4:overslept ......law kelas dari pkul 9am until 10 pm sah2 la letih kan??? so bile dapat je time xad kelas...sy tdow la dri pkul 12 am until 11.40 am (bgun la semayang subuh tu) law da terlebih tdow sy akan pening..ble pening sy akan malas,ble malas st akan x stdy...so???

    5: buncit.....arghhhh bencinya law perot buncit lepas mkn mesti sy akan bndingkan perot sy ngan perot kawan saya....naseb badan ada rasa mcm ni....membuat diriku DOWN...!!!!!!!

   6:lelaki gatal....saya plg xske lelaki gatal.....x heran la sy ase semua perempuan pom x ske lelaki miang gatal sundal....kan???

    7:org ketawakan sy ble sy tny lect contohnya "en,pessari ni bole guna x mse perempuan tu period?? ohh plezz open ur mind k...xkan nanti u ol nak present sem 5 ble pensyarah tny u dengan soalan mcm ni ape u nak jawap??? n mse u kaunseling nt pt u tny "bole x sy gna ni sy tngah period"mse to u bru tersipu2 malu kerana nmpk bodoh sebab x dpt jwp..so biakan la sy nk tny k...

   8:kawan mkn kwn: eh pantang btul lerrrrr law ase diri hang mcm to plezz jan kawan ng aq k..!!!



gambar lme rindu pp ni.....

soe2 entry kali agak kasar bahasa.....soe law ada yang terasa....entry ni x ada kena mengena yang hidup ataupun yang mati ....till then take care people..!!!





thanks for reading this entry..


buat ubat kat putrajaya

                                                                         assalamualaikum =)

kita wat ubat kat blkang mahkamah putrajaya hehehe.......g ng tok guru ku puan shadida,hj fauzi ( 2 org sifu yg sgt n teramat sporting),opie(pesaing ku aish markah asyek nk sme je)k.zma(ketua kelas) dan bersama seorang clinical intructor cik nik yang cute...dan x lupa pd org yg rela membawa kami jalan2 ke mana saja kami nak,abg bob n abg din....kita g kat cni 4 ari rasanya....

maceh kerana beri kita pengalaman baru....(terharunya) heheheh
kita org bertolak dri kelantan dlm pkul 10 lbh pg,,,,perjalan yg sgt gumbira..tnp disedari da smpi putrajaya laju kott bagai belut diketil ekornya (nmpk sgt  menipu bajet naik flight nk laju mcm to pdhal naik van kolej je haha)
sampai sj kat umah yg disediakan oleh kolej kami....trus perot ase berkeroncong n kami pergi mkn kat kdai mamak yang berdekatan......


dari kiri k.zma,puan shadida.c.nik n nini..!!!


before pergi buat ubat kita perlu bergambar sme2 hehe


disebabkan 3orang pelajar farmasi je pergi jadi kami diberi tugas masing2 ....k.zima buat ubat liniment methyl salicylate,opie kena buat balm dan kita diberi tugas buat calamine ointment (ubat gatal2 tapi tuan buat to x gatal k hehhe) kami membuat ape yang di arah dengan betul ....maklumlah pelajar yang baik kan hahaha


kusyuk betul..hehhe

opie tngah memperkenalkn kolej n menerangkan ubat (bagai buah keras di dalam sekul hahahha)

kita tngah menerangkan tentang ubat secara sopan lg santun kepada org yg dtg ke tempat kami


k.zima buat ape tarik baju lelaki to????hahaha


gmbr kita mst letak lbh dlm entry ni hehehe



mse buat ubat orang sebelah knp tgk2 hah?





muka tensen ohsem kan hahhaha




tengah mendengar dengan kusyuk


amek hang sape soh dtg cni

calamine ointment




bagi peluang org ramai mencuba mggunakan mortal n pestle hj fuzi buat muka x rela wkaka

epy ukay nyanyi kat cni n band2 lain yg sgt menyakitkan telinga tp enjoy huhu




 
p/s ni lah selama 4 hari kami berkampung kat sana....terlalu byk gmbr kerana terlalu excited buat entry ni hehehe....


thanks for reading this entry...!!!