Latest Fashion Trends

Friday, 15 June 2012

XTAHU TAJUK YANG SESUAI A....

                                                   assalamualaikum kakak2 adik2 abg2 pakcik makcik....


sy sebenarnya nk crta pasal sy yg agk ktinggalan zman akibat dripd kesibukan hari2 ..(sibuk kalah yb) huhu..kisah sbnrnya,arito mse tngah2 ciap nk g kelas mlm sy dgr lgu " andaiku brcinta lg" layann hehe lgu best,engatkn awie yang nyanyi,tp skjap mcm awie sekejap x..awie rafael kot..!! hak2...lme2 to sy cri dlm you tube,sy taip lirik sbb mse to mseh xthu tjuknya,kih3...

and...sy jmpa rupanya di nyanyikan oleh kump mojo yg diketuai oleh aweeeeera.jejaka yg brmbut pjng n kerinting style kan.......huhu,nmpk muka mcm 24,x 24 25 ....tgk a vdeo aweera yg lain she's gone,ku disi,harapan...last jmpa vdeo yg kua umor dye mse to dye umo 17..skrg ni umo 18 kot..trkejut beruk k...beruk pom trkejut tgk sy trkejut thu yg aweera umo muda dri sy hahahaha.....pape pom suara dye best,patotnya dye yg mng dulu,,tp xad rezeki,


dengar dulu lagu yg bt sy pk awie yg nyanyi lgu ni...






dh dgr?? best kan3?? hihi




ok sy nk kua....selamat membaca ye blog yang xsemenggah ni hahaha....ending mcm taik sbb sy agk kelam kabut,bye3..salam.

thx for reading...:)

Tuesday, 20 March 2012

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

Friday, 17 February 2012

AKU TAK CEREWET

                                    assalammualaikum brotha2 n sista2 trmasok dgn atok nenek sekalian.


mula-mula sy nk bgthu maaf kalau2 ad tersalah ejaan dan huruf  "k" xad ....hruf "k" sy mcm susah nk tekan agak tertekan dgn eadaan (keadaan) sbgni...@___@ dan sy jg mtk maaf kalau entry ni ad yg terasa...btw,sy xtujukan pd sape2...ok??? ok???

"aku tak cerewet" yg sy maksudkan adalah tentang MAKANAN....syukur la sy dilahirkan sbgai manusia yg x cerewet @___@ annoying memuji diri sendri tnp ad rasa segan silu...
ye la kdg2 ase menyampah dgn org yg memilih sgt makanan ni......makan je a bkn haram pom kan lain law haram....pastu kotor gler ke apa ke.....kdg2 bnd ni kita xsedar yg kita dah lukakan hati seseorg dgn menolak pelawaan beliau....at least kita sentuh la cket kan....tp jenis sy xske memilih2 ni,law sy tgk keadaan tmpt dye memasak cm xkotor bnd to halal sy mkn je....

sy menetap kat tumpat kelantan dh hmpir 4 bln....every nite yg sy mkn adalah telur goreng,kicap hahah,,,or something like tat lah yg biasa2 je...mcm smbal belachan ke..ye la kan sume org xsme...ad yg cerewet dan x....tp cm rugi je terlalu cerewet ni...hehehe....tp pape pom ske at setiap individu la kan...tp ape yg plu kita thu n kita jg...adalah menjaga hati seseorg nk tolak pelawaan org to bia dgn penoh hati2 kerana mungkin prbuatan tnp jg2 to akan merenggangkn hbgn sesama kita n buat org terasa at..so BEWARE YA???


manusia ni la kot yg xcerewet hahahahahahhahahahaha