Latest Fashion Trends

Friday, 15 June 2012

XTAHU TAJUK YANG SESUAI A....

                                                   assalamualaikum kakak2 adik2 abg2 pakcik makcik....


sy sebenarnya nk crta pasal sy yg agk ktinggalan zman akibat dripd kesibukan hari2 ..(sibuk kalah yb) huhu..kisah sbnrnya,arito mse tngah2 ciap nk g kelas mlm sy dgr lgu " andaiku brcinta lg" layann hehe lgu best,engatkn awie yang nyanyi,tp skjap mcm awie sekejap x..awie rafael kot..!! hak2...lme2 to sy cri dlm you tube,sy taip lirik sbb mse to mseh xthu tjuknya,kih3...

and...sy jmpa rupanya di nyanyikan oleh kump mojo yg diketuai oleh aweeeeera.jejaka yg brmbut pjng n kerinting style kan.......huhu,nmpk muka mcm 24,x 24 25 ....tgk a vdeo aweera yg lain she's gone,ku disi,harapan...last jmpa vdeo yg kua umor dye mse to dye umo 17..skrg ni umo 18 kot..trkejut beruk k...beruk pom trkejut tgk sy trkejut thu yg aweera umo muda dri sy hahahaha.....pape pom suara dye best,patotnya dye yg mng dulu,,tp xad rezeki,


dengar dulu lagu yg bt sy pk awie yg nyanyi lgu ni...






dh dgr?? best kan3?? hihi




ok sy nk kua....selamat membaca ye blog yang xsemenggah ni hahaha....ending mcm taik sbb sy agk kelam kabut,bye3..salam.

thx for reading...:)

Tuesday, 20 March 2012

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

luxury titanic

                                                                       assalammualaikum

at least mlm ni sy ada modal nk brcerita ....wlaupun bnd ni da brkurun lmenya trjdi....sejarah yg memilukan ...menjatuhkan air mata ....(xreti sgt la nk wt ayat puitis)...phm2 je la eh...knp entry sy kali ni byk sgt titik ek??? xpla free je xkena byr pun......cte titanic ni wlau da brtus kali tgk....cte nya ttp cdeyh ...mlm ni kita cuba imbas kembali kisah silam itu....
Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, dibangun di galangan kapal Harland and Wolff di Belfast, Irlandia Utara,untuk menandingi Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal saudara kembarnya Olympic, Olympic dan yang akan dibuat Britannic (pada awalnya dinamakan Gigantic, bertujuan menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat. Pembuatan RMS Titanic, dibiayai oleh hartawan Amerika, J.P. Morgan dan perusahaannya International Mercantile Marine Co.
Titanic sepanjang 269 meter dan 28 meter lebar, dan ketinggian dari permukaan air ke geladak setinggi 18 meter (60 kaki). Walaupun ia meliputi banyak ruang  kapal Titanic sama panjangnya dengan kapal Olympic. Mampu menghasilkan kecepatan sampai 23 knot (43 km/jam). Hanya tiga dari empat cerobong kapal setinggi 19 meter (63 kaki) yang berfungsi; cerobong yang keempat digunakan sebagai lubang udara, dan untuk memperlihatkan kehebatan kapal. Kapal Titanic mampu membawa 3.547 penumpang dan awak kapal, karena ia juga mengirim surat, maka namanya diberi penambahan kata depan RMS dan juga sebagai kapal uap – SS (Steam Ship)
mewah....
Ia dianggap oleh majalah Ship Builders sebagai kapal yang “hampir tidak mungkin tenggelam.” Titanic terbagi atas 16 ruang kedap air dengan pintu yang beri pengunci elektrik dan akan menutup hanya dengan menekan satu tombol dari dek kapal; walaupun, sekat kapal tidak menghalangi keseluruhan ketinggian geladak (hanya sampai Dek-E). Titanic mampu terapung dengan baik walau dua ruang tengah dipenuhi air atau empat bagian pertama dipenuhi air, apabila lebih dari itu maka ia akan tenggelam.

Titanic melanggar  gunung es pada 23:40 (waktu kapal), Minggu, 14 April 1912, dan tenggelam 2 jam 40 minit kemudian pada 2:20 pagi hari isnin. Bencana tersebut mengakibatkan kematian lebih 1.500 orang, dan penemuan sisa-sisa bangkai kapal Titanic yang tenggelam terpecah di dasar laut pada 1985 yang ditemukan oleh team Jean-Louis Michel dan Robert Ballard, menjadikan Titanic lebih terkenal lagi.




bangkai....




kepada mereka yg trselamat agak2 trauma xye??



thx 4 reading this entry ..gudnite.

Friday, 17 February 2012

AKU TAK CEREWET

                                    assalammualaikum brotha2 n sista2 trmasok dgn atok nenek sekalian.


mula-mula sy nk bgthu maaf kalau2 ad tersalah ejaan dan huruf  "k" xad ....hruf "k" sy mcm susah nk tekan agak tertekan dgn eadaan (keadaan) sbgni...@___@ dan sy jg mtk maaf kalau entry ni ad yg terasa...btw,sy xtujukan pd sape2...ok??? ok???

"aku tak cerewet" yg sy maksudkan adalah tentang MAKANAN....syukur la sy dilahirkan sbgai manusia yg x cerewet @___@ annoying memuji diri sendri tnp ad rasa segan silu...
ye la kdg2 ase menyampah dgn org yg memilih sgt makanan ni......makan je a bkn haram pom kan lain law haram....pastu kotor gler ke apa ke.....kdg2 bnd ni kita xsedar yg kita dah lukakan hati seseorg dgn menolak pelawaan beliau....at least kita sentuh la cket kan....tp jenis sy xske memilih2 ni,law sy tgk keadaan tmpt dye memasak cm xkotor bnd to halal sy mkn je....

sy menetap kat tumpat kelantan dh hmpir 4 bln....every nite yg sy mkn adalah telur goreng,kicap hahah,,,or something like tat lah yg biasa2 je...mcm smbal belachan ke..ye la kan sume org xsme...ad yg cerewet dan x....tp cm rugi je terlalu cerewet ni...hehehe....tp pape pom ske at setiap individu la kan...tp ape yg plu kita thu n kita jg...adalah menjaga hati seseorg nk tolak pelawaan org to bia dgn penoh hati2 kerana mungkin prbuatan tnp jg2 to akan merenggangkn hbgn sesama kita n buat org terasa at..so BEWARE YA???


manusia ni la kot yg xcerewet hahahahahahhahahahaha

Tuesday, 6 September 2011

keputusan exam sy....

                                                                          assalamualaikum


mmg lme sgt xupdate bnd ni...hehe,tp...ase nk share je kgmbiraan yg trpendam dlm hati law awk nk thu la....mse exam tempoh hari agak stress dek kerana jadual berubah sepatotnya hari sabtu brmula exam tp thu2 ari kmis da stat exam fiqh ibadat...
mse thu to mmg ase cm xdpt nk trma je...sbb dlm otak ni xmembaca lg ap yg nk exam tuh....ase stress2 sgt pastu lyn cte korea jap hehe .....
bla,bla,bla.....
ari last exam sy demam...selesema plak tuh,nk kata pengalaman pahit to x la jgk,tp agak pahit,,,sy bwk tisu dlm dewan tp prbuatan sy agak mengganggu pelajar lain utk mnjwp exam dahla x cukup tisu..ehehe akhirnya dlm 40 minit jwp exam sy kua dgn perasaan kecewa...tp sume yg brlaku ad hikmahnya hehehe
lpas sume settle,sept 09 cuti selama sebln lbh...cuti kena pd bln ramadhan..wah best dpt brpuasa dgn family..ye la kat hostel xdpt masak....sume kena bli,nk sahur disana agak susah ckit...

berbalik kpd tajuk utama iaitu exam ...slma mnggu kptsan exam xpenah2 ptus brdoa moga2 dpt result yg elok ..n supaya dpt bt ibu ayah senyum dgn kptsan sy..hehe...tu je yg mampu sy bg kan sbgai seorg anak...(selain dri brdoa utk kesejahteraan mrka)

xengat dh tarikhnya tp mse to sume org da thu result masing(tipu je xsemua tp separoh dri bdak2 kelas)
tp sy tkt nk kol lect nk tny sal result jd sy biakan sy......tp alamak rakan seperjuangan sy msj sy bgthu brpa result sy hehe....agak trkejut shggakn trlanggar pintu (luka kat kaki)

org yg mula2 sy bgthu result sy ialah ayah sy,,kemudian ibu sy...alhamdulillah mereka suka n senyum,sy amat puas hati da,,,hehe,,tp insyaallah sem 5 ni sy akn bt yg lhb baik....(sy bkn yg trbaik,tp sy akn usaha lakukan yg trbaik dgn izin NYA)
 nk thu result??? result sy mgkin x mcm org lain x sbgus mn pun,,,tp sy puas hti dgn result sy ni,,,,alhamdulillah...





nmpk x..??sory guna kamera hp biasa je..hehhe sy dpt 3.60...alhamdulillah,,,,doakan sy bia trus berjaya ye,,,


thanks for reading this entry....bye..

Tuesday, 2 August 2011

homemade scrub...

                                                                        assalammualaikum

hari ni aku update lg....hehehe rajinnya kan...yla kali ni aku nk sebarkan ilmu didada yg terasa cm bengkak je kalau xbagitahu kat org...mcm biasa ni bkn idea aku dari sumber lain jg aku cuma nak sebarkan sj mgkin ada yg xmengetahuinya lg...dan sesiapa nk amek idea ni silakan sj sbb ilmu ni hak milik Allah...:')
aku skunk tgah tggu tomato kat muka aku ni kering,sementara kering sempat la aku siapkan 1 entry nih..ye lah,aku buat tomato sbgai scrub....sbb ape tomato ni bole bt sbgai scrub???  soalan ape tu...aku ase sume thu tomato ni mmg byk khasiat kan....tp x thu x antara khasiatnya itu ape?
dlm tomato ni terdapat sumber yg bernama lycopene (is act like a sunscreen) tomato nih kalau dimakan tubuh kita boleh elak kanser,diabetes(kencing manis) even heart disease....lycopene is high in antioxidant(antioxidant is necessary a skin care because they combart to free radicals) free radical is highly reactive radical they can damages any structure of living cells) topical antioxidant provide extra protection again environmental damage to the skin and it also effective slow down to the effect of the AGING SKIN

not only tomato is material but we need sugar too...coz sugar is a gentle and natural exfoliant(scrub)

HOW TO DO THAT???

  1. cutting ur tomato...(if u under 18 plez get ur parent help)

add 1 tablespoon of sugar
       2. take a tomato and dip it in the sugar 


    3.coating it evently ...

 
   
   4.after that,apply it on ur face and it around the nose and also the forehead...
   5.wait 10 minute after rinse off ur face....(finished and dont forget to apply moisturizer)

what to do wif the leftovers tomato??we can eat it n also we can add in tomyam(my fev) heheehe 
it delicious and also can reduce canser....

p/s:enjoy ur new scrub n good luck......



thank for reading this entry and take care people..bye2...