Latest Fashion Trends

Tuesday, 2 August 2011

homemade scrub...

                                                                        assalammualaikum

hari ni aku update lg....hehehe rajinnya kan...yla kali ni aku nk sebarkan ilmu didada yg terasa cm bengkak je kalau xbagitahu kat org...mcm biasa ni bkn idea aku dari sumber lain jg aku cuma nak sebarkan sj mgkin ada yg xmengetahuinya lg...dan sesiapa nk amek idea ni silakan sj sbb ilmu ni hak milik Allah...:')
aku skunk tgah tggu tomato kat muka aku ni kering,sementara kering sempat la aku siapkan 1 entry nih..ye lah,aku buat tomato sbgai scrub....sbb ape tomato ni bole bt sbgai scrub???  soalan ape tu...aku ase sume thu tomato ni mmg byk khasiat kan....tp x thu x antara khasiatnya itu ape?
dlm tomato ni terdapat sumber yg bernama lycopene (is act like a sunscreen) tomato nih kalau dimakan tubuh kita boleh elak kanser,diabetes(kencing manis) even heart disease....lycopene is high in antioxidant(antioxidant is necessary a skin care because they combart to free radicals) free radical is highly reactive radical they can damages any structure of living cells) topical antioxidant provide extra protection again environmental damage to the skin and it also effective slow down to the effect of the AGING SKIN

not only tomato is material but we need sugar too...coz sugar is a gentle and natural exfoliant(scrub)

HOW TO DO THAT???

  1. cutting ur tomato...(if u under 18 plez get ur parent help)

add 1 tablespoon of sugar
       2. take a tomato and dip it in the sugar 


    3.coating it evently ...

 
   
   4.after that,apply it on ur face and it around the nose and also the forehead...
   5.wait 10 minute after rinse off ur face....(finished and dont forget to apply moisturizer)

what to do wif the leftovers tomato??we can eat it n also we can add in tomyam(my fev) heheehe 
it delicious and also can reduce canser....

p/s:enjoy ur new scrub n good luck......



thank for reading this entry and take care people..bye2...





No comments:

Post a Comment