Latest Fashion Trends

Sunday, 24 July 2011

egg mask facial

                                                                       assalammualaikum


hari ni boring sje2 kat umah aku cuba wat bnd ni....amek telur n wat mask.....ok kali ni aku cuma guna bajet 50sen untuk jg kulit muka....hehehhehehe....dlu telur 30 sen je sbji....knp skunk?? ayam nk gaji lbh kot hhahaaa...aku akan terangkan penggunaan telur sbgai mask sbgaimana yg aku lakukan ptg ni...


separate the white n yolk egg.....part plg aku ske memerlukan kepakaran hehhee.....lepas to putih telur to kita kena 

kita kena pukul telur ni smpi keluar bubble..!!! to tandanya kita da bole guna n sapu kat muka..
sory aku xad gmbr nk membuktikan yg aku pakai sbb mse ni aku xpkai tdung lgpom bnd ni kena sapu ke seluruh muka jd mmg x bole pakai kot hehehhee.....setelah ratakan pada muka tgu,tgu,tgu smpi kering btol2 kering smpi kita xdpt senyum mcm ni :-)
setelah kering perlulah basuh guna air suam tnp pencuci muka.....pastu lap guna kain bersih (mase lap muka to jan lap dengan kasar n rakus ye,,,lap secara lembut) muka akan terasa begitu segar sekali......

opsss belum ciap okeh..mungkin org lain xguna telur kuning....tp aku guna ...yg aku pasti kedua2 (putih n kuning telur) ni ada khasiatnya masing2....

ni yg aku maksudkan..aku penyek bnd ni ...n sapu kat muka best gler ase....sapu n ratakan kat muka pastukan time kuning telur nih kering cuba la guna jari sapu2 kat kuning telur yg kering to...ye jd berkilau ...comel2 hehehe.....n lepas to rinse off dgn air suam hihihi.....lap muka mcm biasa n guna ais kat muka fuhh mmg sgar gler......
kuning n putih telur to jan la buang ,,jan membazir ye....simpan dlm peti ais n bole guna lg.....xpom goreng je hihihihi... 

p/s: selepas wat egg mask ni kulit mmg ternyata segar n  tegang......tiada bhn kimia n ternyata selamat ...

selamat mencuba and hepy beautiful skin....

thank for reading this entry take care people bye..!!!






 

2 comments:

  1. kalau guna Virgin Coconut Oil tu pun best letak kat muka dear.. dia tak guna bahan kimia jugak.. =)

    salam ramadhan al-mubarak dear..=)

    ReplyDelete
  2. a'ah benda to sy guna wat pecuci mekap hehehe bgus jgk minyak to....

    ReplyDelete